Home Logistics 3 PL GEFCO se va ocupa de îmbunătățirea performanței operative a grupului PSA în următorii 5 ani

GEFCO se va ocupa de îmbunătățirea performanței operative a grupului PSA în următorii 5 ani

GEFCO se va ocupa de îmbunătățirea performanței operative a grupului PSA în următorii 5 ani

Grupurile PSA și GEFCO au semnat un acord de exclusivitate de 8 miliarde de euro, prin intermediul căruia furnizorul de servicii logistice va gestiona și îmbunătăți întregul lanț global de aprovizionare al producătorului auto. Acordul va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2017 pentru o perioadă de cinci ani.

În conformitate cu obiectivele de creștere prevăzute în planul Push to Pass, grupul PSA va putea în continuare să își îmbunătățească performanța operativă prin intermediul acestui acord.

Astfel, GEFCO va planifica și aplica soluții globale de transport și logistică pentru cele trei companii ale grupului PSA, Peugeot, Citroën și DS. Furnizorul francez de servicii logistice va gestiona și îmbunătăți întregul lanț de aprovizionare, de la aprovizionare de componente pentru producție și pentru fabricile de asamblare până la distribuția de autovehicule finite. În plus față de aceste servicii de logistică interne și internaționale, GEFCO va fi responsabil pentru distribuirea pieselor de schimb.

Parteneriatul strategic reprezintă o confirmare a experienței GEFCO în planificarea și îmbunătățirea lanțurilor complexe de aprovizionare.

Acordul acoperă toate țările (aprox. 50) unde grupul PSA operează la momentul actual atât în ce privește producția, cât și distribuția. Implementarea acestuia va spori puterea de cumpărare și acumulare a grupului GEFCO înspre beneficiul tuturor clienților.

Un parteneriat strategic

„Acordul va reprezenta un puternic mecanism de antrenare a performanței operaționale îmbunătățite la nivelul întregului grup PSA. Avem toată încrederea în abilitatea GEFCO de a ne fi partener în această perioadă în care trecem printr-o transformare plină de provocări, în încercarea de a descoperi noi oportunități și de a ne dezvolta internațional,” a declarat Yannick Bézard, vice-președinte executiv, Achiziții, Groupe PSA .

„GEFCO este onorat să fi fost ales de către grupul PSA ca partener strategic de încredere. Toate echipele GEFCO sunt implicate activ în a răspunde nevoilor clienților noștri în virtutea eficienței,” a declarat Luc Nadal, președintele consiliului de administrație al GEFCO.

Parteneriatul vine să reitereze faptul că GEFCO este furnizorul principal al grupului PSA în Europa și numărul doi la nivel mondial.