Home Automotive Hirschmann își extinde fabrica de la Sânpaul. Investiție de 28 milioane euro

Hirschmann își extinde fabrica de la Sânpaul. Investiție de 28 milioane euro

Hirschmann își extinde fabrica de la Sânpaul. Investiție de 28 milioane euro

Hirschmann Automotive GMBH, important producător de cablaje auto, cabluri pentru panouri fotovoltaice și senzori industriali, a inaugurat o nouă hală de producţie la Sânpaul, în apropiere de Târgu Mureş.

Investiția totală în valoare de 28 milioane euro, din care 12 milioane euro contribuție guvernamentală și 16 milioane euro din fonduri proprii a dus la crearea a 300 de noi locuri de muncă și a permis companiei să își extindă capacitatea de producție cablaje auto.

“Această investiţie este un pas imens în dezvoltarea domeniului automotive. Hirschmann este un jucător important pe piaţa de automotive, cu nouă fabrici în șapte locaţii la nivel mondial. Aceste produse sunt concepute, fabricate şi livrate din Târgu Mureş. Aceasta este cea mai mare fabrică a noastră din lume. Acum 15 ani, am început afacerile în România, iar de atunci am crescut de cinci ori. În acest moment, 25% din afacerile noastre globale şi 30% din producţie vin de aici, din Târgu Mureş. Am găsit oameni de calitate, ne bucurăm şi de sprijinul autorităţilor şi sunt convins că vom face lucruri minunate”, a declarat cu ocazia inaugurării noii unități de producție, Markus Ganahl, COO Hirschmann Automotive GMBH.

Noua clădire are o suprafață de 9.100 mp, 40% dintre aceștia fiind ocupați de zona de producție, iar 60% de zona de depozitare. Compania a investit în automatizarea depozitului logistic care are o capacitate de stocare de 34.000 de cutii, aceasta putând fi extinsă până la 45.000 de cutii. În zona de depozitare manuală pot fi stocați 8.100 de paleți.

300 de noi locuri de muncă din 2023 în Sânpaul

Proiectul de la Sânpaul este realizat în proporţie de peste 50%, urmând ca până la finele anului să fie implementat în totalitate. “Este cea mai mare platformă de producţie pe care am deschis-o în ultimii ani. Am investit în clădire, dar şi în echipamente, ca să dezvoltăm mai multe produse pentru viitor. Pentru 2023, această investiţie aduce locuri de muncă şi o creştere la nivel global. În urmă cu 15 ani, am venit să dezvoltăm o afacere de succes în România. Operaţiunile noastre au crescut enorm în ultimii ani şi noua investiţie e o dovadă clară că am venit aici ca să rămânem. Avem deja planuri să extindem această clădire – vorbim despre mai multe milioane de euro, sub formă de investiţii, şi vom crea locuri de muncă”, a spus Stefan Tschol, directorul financiar al Hirschmann Automotive GMBH.

Potrivit directorului general administrativ al Hirschmann Automotive SRL, Sebastian Paul Ilea, în 2018, compania a fost invitată la o discuţie pentru a accesa finanţările pentru ajutoare de stat în baza HG 807 din 2014, iar proiectul depus a fost declarat câştigător. Acesta a vizat extinderea capacităţii de producţie cabluri utilizate în industria auto – pentru zona șasiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS şi direcţie.

Sebastian Cândea, director general operaţional al Hirschmann România SRL,  a menţionat că aici se produc cinci mari categorii de produse. Compania are peste 1.600 de angajaţi şi două locaţii – una în Parcul Industrial Mureş şi una în comuna Sânpaul.