Home Intermodal Investiție de 170 milioane euro în terminalul de containere HHLA din Odessa

Investiție de 170 milioane euro în terminalul de containere HHLA din Odessa

Investiție de 170 milioane euro în terminalul de containere HHLA din Odessa

Cu o investiție ce se ridică la 170 milioane euro, terminalul de containere HHLA Odessa (CTO) va fi extins și va deveni una dintre cele mai eficiente și moderne facilități portuare de la Marea Neagră. Investiția este una dintre cele mai mari efectuate de către o companie germane în Ucraina.

Proiectul extinde suprafața terminalului CTO pentru a include noul “dig portuar de carantină”. Șantierul naval aflat direct în spatele cheiului poate fi utilizat pentru depozitarea containerelor. Pentru a eficientiza utilizarea spațiului vor fi utilizate macarale portuare mobile. În combinație cu macaralele portal pentru containere, care sunt perfect adaptate pentru toate tipurile de nave de containere care navighează în Marea Neagră, CTO își poate creștere capacitatea pentru containere.

În cooperare cu Autoritatea Portuară din Ucraina, USPA, o suprafață de 7,5 hectare din totalul de 19,3 hectare recent achiziționate pentru noile zone portuare, este deja operațională. HHLA planifică și alte etape de extindere a terminalului de containere.

În 2019, CTO a fost cel mai mare terminal de containere din Ucraina, cu o capacitate de peste 390.000 containere standard. Noul dig face posibilă procesarea simultană a două nave de containere cu pescaj de până la 14 metri. Terminalul portuar va avea din 2021 încă două noi linii de cale ferată, dublându-și astfel capacitatea și răspunzând cerințelor pentru transportul feroviar.