Home Logistics Depozitare Sikafloor® – pardoseli industriale în industria alimentară

Sikafloor® – pardoseli industriale în industria alimentară

Sikafloor® – pardoseli industriale în industria alimentară

Un mediu de lucru curat este imperios necesar în procesul de producţie al alimentelor. În acest sens, alegerea corectă a pardoselii este esenţială, având în vedere că este mereu supusă atacului apei şi a substanţelor chimice, variaţiilor de temperatură, soluţiilor de curăţare etc. În acelaşi timp, suprafaţa pardoselii trebuie să întrunească cerinţele de igienă, sănătate şi siguranţă. Sistemele Sikafloor® întrunesc toate aceste cerinţe specifice datorită alternativelor flexibile de design.

Profilul şi designul suprafeţei

Sistemele de pardoseală din zonele de producţie umede necesită un profil rezistent la alunecare, care trebuie, de asemenea, să fie uşor de curăţat şi totuşi, complet impenetrabil şi rezistent la expunerea la apă şi la substanţe chimice. Sistemele Sikafloor® oferă o gamă completă de profiluri şi clasificări antialunecare/antiderapare

Rosturile pardoselii

Sistemele de pardoseli şi finisajele trebuie concepute şi construite pentru a avea cât mai puţine rosturi. Rosturile au tendinţa de a reţine murdărie şi bacterii, sunt greu de curăţat şi pot constitui puncte slabe pentru încărcare şi abraziune mecanică. Sistemele Sikafloor® se aplică dintr-o bucată, fără rosturi, cu excepţia rosturilor de deplasare/dilatare.

Aprobări/certificare

Evident, un sistem de pardoseală trebuie să împiedice penetrarea sau migrarea oricăror substanţe periculoase pentru sănătate, de pe pardoseală în produsele alimentare sau în mediul înconjurător. Sistemele Sikafloor® deţin certificare conformă cu cele mai recente instrucţiuni EEC privind adaptarea acestora pentru utilizarea în industria alimentară.

Șoc termic

Aderenţa excelentă la substratul de beton, împreună cu grosimea concepută în mod corect a sistemelor Sikafloor® asigură protecţia împotriva exfolierii cauzate de şocul termic datorat încălzirii sau răcirii rapide, chiar dacă este frecvent sau periodic, din zonele curăţate cu abur sau în zonele frigorifice

Expunerea la substanțe chimice

Sistemele Sikafloor® rezistă expunerii la substanţele chimice care rezultă din ingredientele produselor alimentare, cum ar fi acizii organici agresivi sau hidraţi de carbon, la dezinfecţia industrială şi la soluţiile de curăţare.

Timpul de întrerupere

Fiecare zi de întrerupere a producţiei este foarte costisitoare, indiferent dacă este vorba de o construcţie nouă sau de modernizare. Este esenţial ca toate etapele de lucru să fie finalizate în cel mai scurt timp. Pentru temperaturi foarte scăzute, sunt foarte adecvate straturile de Sikafloor® din polimetilmetacrilat (PMMA).

Tehnologia pentru betonul „verde” şi betonul umed

Sika® EpoCem® este „o barieră” intermediară temporară contra umidităţii, care permite aplicarea finisajului pardoselii în pofida conţinutului ridicat de umezeală a substratului. Această tehnologie unică Sika® EpoCem® permite aplicarea pe un beton „verde” sau umed, reducând timpul de lucru şi eliminând riscul apariţiei de bule. Acest fapt duce la economisirea de timp şi bani.