Home Intermodal Transport maritim: Încă o navă port-container are probleme

Transport maritim: Încă o navă port-container are probleme

Transport maritim: Încă o navă port-container are probleme

Nava port-container MSC Tina, cu o capacitate de 19.000 TEU și o lungime de 398 m, a suferit daune serioase în urma coliziunii cu dana, în timpul manevrelor de ancoraj.

Accidentul a avut loc sâmbătă, 27 martie, în portul Ambarli, Istanbul. Din fericire, nu s-au raportat victime sau daune aduse mărfurilor.

Potrivit unei declarații a Directoratului General pentru Afaceri Maritime al Turciei: “Nava MSC Tina, înregistrată sub pavilion liberian s-a ciocnit de dană în timpul manevrelor de andocare, în portul Ambarli pe 27 martie 2021. Cu toate că în timpul accidentului, dana și nava au suferit avarii serioase, nu s-au înregistrat victime, iar mediul nu a fost poluat.” Nava a fost mutată în zona de ancorare a portului, acolo unde se află și în prezent. Cauzele accidentului nu se cunosc încă.

Portul Ambarli este amplasat pe malul Nordic al Mării Marmare, la aproximativ 26 km sud-vest de Istanbul și deservește zona metropolitană a Istanbulului.

Construită în 2017, MSC Tina se află pe ruta serviciului MSC T3: Busan, Shanghai, Ningbo, Singapore, Port Said, Pireu, Izmit, Istanbul. Incidentul reprezintă o nouă problemă pentru MSC, care ca toate liniile maritime de pe ruta Asia-Europa, se confruntă cu un impact operațional sever ca urmare a blocării Canalului Suez.

“MSC se așteaptă ca blocajul Canalului Suez să aibă un impact semnificativ asupra fluxurilor de mărfuri containerizate, cu întreruperi ale lanțurilor de aprovizionare ce se adaugă celor aduse de pandemie,” au declarat reprezentanții liniei maritime.

11 nave ale MSC/Alianței 2M au fost rerutate pentru a evita blocajul din Canalul Suez, în timp ce în cazul a două nave – MSC Stella, în prezent în Marea Roția, și Seamax Darien, aflată în Marea Mediterană, voiajele au fost anulate. Încă 19 nave ale companiei se află în apropierea canalului Suez și așteaptă să fie ancorate.