Home Intermodal Echipamente TX Logistics dezvăluie noul sistem pentru transportul combinat NiKRASA 3.0

TX Logistics dezvăluie noul sistem pentru transportul combinat NiKRASA 3.0

TX Logistics dezvăluie noul sistem pentru transportul combinat NiKRASA 3.0

TX Logistik, subsidiară a grupului Mercitalia, a prezentat nouă versiune a NiKRASA, un sistem de încărcare verticală pentru transportul feroviar combinat. Noul sistem vine cu un set de caracteristici inovative, cum ar fi faptul că permite încărcarea de semiremorci care nu pot fi ridicate cu o macara, nu necesită o rampă de terminal și optimizează transportul remorcilor de tip mega.

Aşa cum menţionează compania, NiKRASA 3.0 a fost conceput după un schimb strâns cu producătorii de trenuri și cu dezvoltatorii de vagoane, fiind dezvoltat în colaborare cu WECON, un producător german de remorci. Sistemul va fi lansat în curând pe piața europeană.

O caracteristică cheie a NiKRASA 3.0 este eliminarea rampei din terminal, care, în versiunile anterioare, era necesară alături de consola de ridicare pentru manipulare. Ambele componente sunt acum reunite într-o singură platformă de bază. TX Logistik spune că noul sistem poate fi manipulat în orice poziţie în terminal şi nu necesită pregătire în acest sens, iar timpul de manipulare este redus faţă de sistemul clasic. Pe lângă semiremorcile clasice, bene și remorcile cu caroserie fixă, NiKRASA 3.0 poate manipula şi megatrailere, precum și șasiurile pentru containere (chiar și cele care includ containere).

În plus, noul sistem are suporturi care măresc capacitatea de stivuire de cinci ori fără a utiliza ajutoare suplimentare. Această nouă caracteristică, explică TX Logistik, va fi benefică atât pentru terminale, cât și pentru transportul combinat în general, fiind compatibilă inclusiv cu vagoanele special concepute pentru transportul semiremorcilor, cum ar fi cele ale producătorilor Kolowag sau Greenbrier şi Talleres Alegria, unde se fac teste de compatibilitate.