Home Intermodal Echipamente Crește flota globală de containere pentru transportul produselor lichide vrac

Crește flota globală de containere pentru transportul produselor lichide vrac

Crește flota globală de containere pentru transportul produselor lichide vrac

Un studiu recent al ITCO (Organizaţia internaţională pentru Containere Cisternă) elaborate împreună cu Universitatea Maritimă din Shanghai analizează starea actuală a pieţei de containere-cisternă. Acest raport este rezultatul chestionării a peste 205 operatori de containere, 36 de companii de leasing și mai mulţi experţi în industrie. În ciuda climatului comercial tot mai dificil, industria de containere-cisternă a arătat o creștere continuă în 2016, la începutul anului 2017, flota globală numărând 508.000 de unităţi.

Dezvoltarea industriei subliniază faptul că acest mod de transport este sigur, de încredere, economic și sustenabil. Mare parte din această creștere are loc în Asia, unde operatorii deep­sea și cei regionali văd o oportunitate pentru extinderea afacerilor, încurajând clienţii să­și transporte produsele în containere­cisternă în detrimentul altor forme de transport. În termeni de volume de producţie, în 2016 au fost fabricate 44.450 de unităţi comparativ cu 43.780 unităţi în 2015, ceea ce echivalează cu o creștere procentuală de 8,5%. Dintre cei 205 operatori acoperiţi de acest studiu, cei aflaţi în top 10 deţin 175.000 de containere, ceea ce însumează 51% din flota globală a operatorilor.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In