Home Logistics 3 PL Perspective de dezvoltare ale pieţei de servicii 3PL în 2019

Perspective de dezvoltare ale pieţei de servicii 3PL în 2019

Perspective de dezvoltare ale pieţei de servicii 3PL în 2019

Tot mai multe companii au ales în ultimii ani să externalizeze operaţiuni secundare precum logistica, pentru a se putea concentra pe activităţile principale, mai ales că furnizorii de servicii logistice – 3PL (Third Party Logistics) deţin know how-ul, precum și resursele necesare pentru a gestiona și simplifica lanţurile logistice. Care sunt perspectivele de dezvoltare ale industriei de profil în 2019, după un an 2018 în care creșterea a fost cuvântul de ordine pentru jucătorii 3PL ?

Expansiunea sectorului de retail din ultimii ani, pe fondul creșterii dinamice a consumului, alături de noile investiţii în producţie derulate pe plan local, au transformat România într-un punct strategic pentru jucătorii din industria de logistică și transport.

Oricum, România, alături de Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și Bulgaria, fac parte dintrun grup de ţări cu potential încă prea puţin exploatat în domeniul logisticii, potrivit raportului ”European logistics and warehousing: The outlook for 2019”, realizat de White & Case, unul dintre giganţii pieţei de avocatură la nivel mondial.

Estimări rezervate

Având în vedere aceste coordonate, cum a fost anul 2018 și cum se vede 2019 pentru furnizorii 3PL, cei către care o bună parte dintre companii își externalizează logistica și care iau îndeaproape pulsul pieţei de profil?

”Ţinând cont de creșterea economică a României înregistrată în 2018, cu o creștere reală a PIB-ului pe fondul creșterii consumului privat și susţinut de creșterile salariale atât în sectorul public cât și în cel privat, volumul mărfurilor transportate a crescut în 2018, drept urmare industria de transport și logistică a înregistrat creșteri semnificative în acest sector”, spune Cosmin Rusu, general manager al companiei de transport și logistică Delamode România.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In