Home Logistics Depozitare Piaţa cere investiţii în depozite cu temperatură controlată

Piaţa cere investiţii în depozite cu temperatură controlată

Piaţa cere investiţii în depozite cu temperatură controlată

Ahead logistics, companie fondată în 2006 de către Mircea Mănescu, a devenit unul dintre cei mai importanţi transportatori la temperatură controlată de pe piaţa autohtonă. Cu o flotă dedicată acestui tip de transport și patru puncte de lucru în ţară la Turda, Bacău, Ștefănești și Dărmănești, compania le asigură clienţilor săi o acoperire teritorială foarte bună.

Însă, mediul de afaceri tot mai dinamic corelat cu creșterea consumului, schimbarea comportamentelor de consum a românilor a impus o serie de transformări și la nivelul pieţei de transport și logistică. Astfel, pentru a rămâne competitive și a continua să se dezvolte organic, companiile și-au adaptat oferta de servicii la cerinţele clienţilor, extinzându-se pe mai multe planuri. Așa se face că deși în 2017 Ahead Logistics prevăzuse în planul de investiţii construcţia unui depozit multifuncţional care să permită atât depozitarea de marfă paletizată pe rafturi, cât și bloc, în urma cerinţelor venite din partea clienţilor, compania a luat decizia de investi în propriul depozit la temperatură controlată. Noul depozit va fi amplasat pe terenul pe care Ahead Logistics îl deţine în Dărmănești, judeţul Dâmboviţa, iar construcţia va fi realizată în două etape. “Vom construi în două etape, prima etapă având un număr de 5.500 locaţii la raft și vom opera cu sistemul informatic al clientului. Investiţia pentru această primă etapă se va ridica la aproximativ 2 milioane de euro, semnificativ mai mare comparativ cu un depozit ambiental” a declarat Mircea Mănescu, director general Ahead Logistics.

„Piaţa de transport la temperatură controlată este dinamică și are un trend crescător, sigur cu amendamentul că tarifele de transport sunt incomparabil mai mici faţă de cele de la extern “

Apropierea faţă de Parcul Industrial Ploiești care dispune de o dezvoltare logistică bună și care va contribui la atragerea de noi investitori, deci potenţiali clienţi, disponibilitatea mai mare a forţei de muncă în zonă, dar și relaţia cu autorităţile locale au fost câteva dintre factorii care au dus la decizia amplasării depozitului la Dărmănești. În 2017, Ahead Logistics a investit în modernizarea flotei, parcul modern deja existent, ce cuprinde în proporţie de 60% camioane Euro 6, fiind extins cu încă 11 vehicule. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 8,2 milioane euro, iar pentru 2018 Mircea Mănescu estimează o creștere cu 10% a cifrei de afaceri.