Home Logistics 3 PL WDP investește 75 de milioane euro în România

WDP investește 75 de milioane euro în România

WDP investește 75 de milioane euro în România

Dezvoltatorul belgian de spații logistice și industriale, WDP urmează să investească în 75 de milioane de euro în România, până la finalul anului 2019 valoarea totală a portofoliului imobiliar urmând să se apropie de 500 milioane euro.

Cei 75 de milioane euro urmează să fie investiți în dezvoltarea a patru proprietăți aflate în trei locații diferite din țară: București, Cluj și Buzău pentru clienți noi și pentru clienți existenți. WDP estimează un randament inițial brut de închiriere de aproximativ 8,5% pentru aceste noi tranzacții.

În locația sa actuală din Ștefăneștii de Jos, de lângă București, WDP va începe construcția a două noi depozite, cu suprafață totală de aproximativ 80.000 mp, dezvoltate pe parcela achiziționată la sfârșitul anului 2017. Primul depozit va fi construit pentru retailerul german Metro, care a semnat un contract de închiriere pe 10 ani, și va avea o suprafață de 58.000 mp. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020 și va cuprinde atât o zonă la temperatură ambientală, cât și o zonă cu temperatură controlată pentru produse proaspete și congelate.

Restul de 22.000 mp vor fi dedicați unui nou centru de distribuție pentru activitățile de e-commerce ale retailerului online de fashion LLP, care a încheiat un contract tot pe 10 ani cu dezvoltatorul imobiliar. Bugetul de investiții al WDP pentru aceste două proiecte este de 43 milioane euro.

WDP devine proprietarul parcului logistic din Cluj-Napoca

WDP își întărește poziția și în zona Transilvaniei și achiziționează un depozit existent cu o suprafață de 33.000 mp și devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca, ce însumează aproape 70.000 mp. Chiriașul depozitului achiziționat de către WDP este Profi, care mai are încă 10 ani din contractual de închiriere, cele două companii extinzându-și parteneriatul. WDP a mai construit pentru Profi în această locație un depozit la temperatură controlată, acesta fiind principalul hub de distribuție legume-fructe pentru zona Transilvaniei. Mai mult, Profi închiriază de la WDP un nou depozit la Roman.

Bugetul de investiții pentru această achiziție este de aproximativ 22 de milioane de euro. Printre clienții parcului logistic WDP din Cluj-Napoca se numără KLG și Arcese.

Ursus Breweries, centru de distribuție la Buzău

Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari producători de bere autohtoni, parte a grupului Asahi Group Holdings, își va aproviziona clienții din București dintr-un nou centru de distribuție, situat în Buzău și construit de WDP.  Noul centru de distribuție, de aproximativ 20.000 mp, este situat lângă fabricile de bere existente și este închiriat pentru o perioadă de zece ani. Bugetul de investiții al WDP pentru acest proiect este de aproximativ 10 milioane de euro.

Jeroen Biermans, manager general WDP în România a declarat: „Poziția strategică și calitatea locațiilor noastre din România asigură premisa ca WDP să poată construi un parteneriat pe termen lung cu clienții săi în diferite locații pentru a sprijini creșterea activităților lor.”